Miso er en tradisjonell fermentert japansk ingrediens og krydder laget av forskjellige korntyper, men hovedsakelig soya og en unik koji-gjæringskultur.
Miso kan brukes i stedet for salt til å krydre retter som supper og gryteretter. Den kombineres godt med ingredienser som ingefær, hvitløk, riseddik, tahini og sitrusskall og juice.
Shiitake er en av østens mest eksotiske og deilige matvarer, med en subtil treaktig smak som tilfører gourmet smak til nesten alle retter. Verdsatt i både østlig og vestlig mat. Ordet Shiitake betyr (shii – eik, tre – sopp) som har en lang historie med bruk.
For å forberede Clearspring Shiitake:
1. La trekke i omtrent 30 – 45 minutter i vann
2. Fjern eventuelle harde stengler
3. Skjær i skiver hvis ønskelig
4. Stek med korn, stek, grønnsaker og supper.
For en smakfull buljong, kok noen shiitake med bløtleggingsvann tilsett noen kombu sjøgrønnsaker i 15 minutter, og smak deretter til med shoyu eller tamari og mirin etter smak.
Vi bruker informasjonskaplser/cookies, på våre nettsteder. For å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring. Les mer