Blog

Da vi var barn var alt en lek, livet var uten bekymringer, regninger og stress. Så vi en vannpytt fant vi glede i å hoppe i den uten tanke på at vi kunne bli våte og skitne. Det var bare gøy rett og slett. På skogstur med foreldrene våre kunne vi vandre vekk fra stien og finne en fin pinne å leke med eller et tre og klatre i. Vi lagde vår egen fantasiverden der alt kunne skje og eventyrene kom på rekke og rad. Vi kunne være så oppslukt i leken at tiden nærmest sto stille. Det var bare her og nå.Så ble vi voksne og lekenheten ble litt borte blant alle daglige gjøremål og skulle, burde og måtte. Men, hva hvis det ikke er for sent å få den tilbake, at den kan trenes opp igjen og at det å ha en lekende innstilling kan gjøre oss lykkeligere.En studie gjennomført ved Martin-Luther-Universitat Halle Wittenberg fant ut at ved å ha en mer lekende tilnærming til ulike situasjoner i livet sitt kan man påvirke lykkefølelsen positivt. Og dette kan trenes opp med enkle øvelser. Lek deg glad rett og slett.
https://www.sciencedaily.com/rel…/2020/08/200827102155.htm
De som var med i denne studien fikk 3 oppgaver som de skulle gjennomføre hver dag i en uke.
1. Skrive ned 3 lekende situasjoner de hadde opplevd i løpet av dagen.
2. Bevisst oppføre seg mer lekent i ukjente situasjoner.
3. Reflektere over lekende adferd de hadde gjenkjent hos seg selv i løpet av dagen.

Etter en uke med disse øvelsene var tilbakemeldingene fra disse personene at de ble mer naturlig lekende og følte seg gladere. Så gå ut og lek! Bivirkningene kan dog være mindre kjedsomhet, mer glede over små ting, evne til å se vanskelige situasjoner på en mer fargerik måte, mer nysgjerrighet og nye opplevelser.

Camilla Bang Holmedal er en blid og lidenskapelig sjel som er spaltist på Sunnatural. Camilla er en sporty kvinne som holder seg ung og sprek gjennom aktive hverdager. Hun kombinerer en sunn livsstil med en god tilstand av velvære, dermed sprer hun glede hvor hen hun ferder. Hun er også en del av Sunnatural teamet og jobber på Øko Helsekost på Strømmen Storsenter.
www.instagram.com/holmedalc

Del dette innlegget

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vi bruker informasjonskaplser/cookies, på våre nettsteder. For å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.   Les mer