Indisk Kyllingcurry er elsket verden over. Det finnes hundrevis av oppskrifter for denne retten. Denne oppskriften er også verdt å prøve! Utrolig god og utfyllende smak. En litt lengre prosedyre, men du får prøvd en rett som smaker autentisk indisk. Server gjerne med ris, eventuelt indisk chapati. Oppskrift på chapati kommer denne uken.
Ingredienser:
500g kyllingfilet
Til marinade:
4 sp. Helios Sitronjuice
2 ts. Brecht Malt Spisskummen
2 ts. Helios Paprika
1 ts. Supernature Himalayasalt
1-2 ts. Hindu Chipotle (Malt Chili)
200g Yoghurt Naturell
Til curry:
3 sp. Clearspring Extra Virgin Olive Oil
1 stor løk oppskjært
3 fedd hvitløk kuttet
1 grønn chili oppskjært
Revet ingefær på størrelse med tommelen
1 ts. garam masala
2 ts. Naturdrogeriet Knuste Bukkehornsfrø
1 ts. toppet Supernature Himalayasalt
3 ts. tomat pure
2 dl Middle Earth Tomat Passata
1 dl matfløte
3 dl jacobs kyllingkraft
50g Suma Mandelflak
Forberedelse
Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle . Kutt kyllingen opp i middels store biter. Legg kyllingen i samme bolle som marinaden. La dette stå i kjøleskapet mens du gjør klar curryen og risen.
Bruk en stor stekepanne, varm oljen på lav temperatur. Tilsett løk, hvitløk, grønn chili, ingefær. Stek godt på middels varme i minst 10 minutter. Hell alt i pannen over i en skål. Bruk en stavmikser og gjør grønnsakene om til en tykk saus eventuelt bruk en blender. Den tykke sausen varmes noen minutter i den samme stekepannen.
Tilsett alt krydderet, tomat pure og tomat passata i stekepannen. Rør godt sammen og la dette koke i noen minutter. Deretter tilsett kyllingkraften og kyllingen. La dette koke i 15 min. Det gjenstående av marinaden kan også tilsettes i sausen sammen med matfløten. La det småkoke i 5 minutter.
Bland inn mandelflakene før du slår av varmen.
Topp sausen med noe koriander.
Server med ris og salat.