Blog

Kitchari betyr blanding, vanligvis av to korn. Kitchari er en eldgammel vegetar rett fra India. Denne retten er lett fordøyelig og nærende, samtidig som den har en god og rund smak. Den er vegansk, kan ellers kombineres med både grønnsaker eller kjøtt.

Ingredienser:
1/2 kopp Helios Basmatiris
1/2 kopp mung dal (kjøpes i sør-asiatiske butikker, bruk eventuelt en annen dal/linser)
2 kopper ca. vann
Litt revet ingefærrot
Litt Supernature Himalayasalt (1/4 ts eller så)
2 ts. Cosmoveda Ghee
1/2 ts. Helios Malt Koriander
1/2 ts. Helios Knuste Spisskummen
1/2 ts. Brecht Malt Spisskommen
1 klype Helios Gurkemeie pulver
1 klype asafoetida/hing (kjøpes i sør-asiatiske butikker, kan sløyfes)

Forberedelse
Plukk forsiktig over ris og dal for å fjerne steiner. Vask dal og ris hver for seg minst 2 omganger for å rense godt. Tilsett 2 kopper med vann i risen og mung dalen deretter kok. Dekk til med lokk til den får en grøt-aktig konsistens, tar ca. 20 minutter.
I en separat gryte, surr de knuste frøene i gheen til de spretter. Tilsett deretter de andre krydderne. Rør sammen for å frigjøre smakene. Rør de sauterte krydderne i den kokte dal og ris blandingen. Tilsett himalayasalt og server.
.

Krish har jobbet i helsekostbransjen siden 17 års alderen. Hun er medisin student og har en brennende interesse for ren mat og rene velværeprodukter. Hun jobber i Sunnaturals begge avdelinger på Strømmen Storsenter og Majorstua. 
www.instagram.com/healthyholistichoney

Del dette innlegget

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vi bruker informasjonskaplser/cookies, på våre nettsteder. For å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.   Les mer