Blog

Både couscous og potet tikki kan brukes som tilbehør til en hvilken som helst hovedrett, men nå gjøres det en hovedrett ut av disse. En god rett som fort blir en favoritt både hos store og små. Couscous er et gryn som brukes mye i Nord-Afrika. Potet tikki er veldig populære i India. Det er en klassisk indisk potet rett.

Ingredienser til couscous:
125g Saltå Couscous
1 finhakket tomat
1/2 finhakket løk
4 spiseskjeer mais
1/2 finhakket paprika
2 sp. Helios Sitronjuice
1/2 sp. Supernature Himalayasalt
0,5 ts. Helios Malt Spisskummen
0,5 ts. Helios Oregano
0,5 ts. Urtekram Cayennepepper
0,25 ts. kvernet Helios Sort Pepper
0,5 dl Clearspring Extra Virgin Olive Oil

Ingredienser til potet tikki:
4 store kokte poteter
1 ts. Urtekram Cayennepepper
1 ts. Urtekram Karri
0,5 ts. Supernature Himalayasalt
0,5 ts. Cosmoveda Svart Salt
0,5 sp. Helios Sitronjuice
0.5 ts. finhakket fersk ingefær
0,5 ts. finhakket grønn chili
1 dl finhakket fersk koriander
3. dl Urtekram Fullkorns Maismel
4 sp. Clearspring Extra Virgin Olive Oil

Forberedelse
Bløtlegg couscousen i kaldt vann, mens du kutter grønnsaker. Fres løk i en stor stekepanne. Stek paprika i samme panne. Skyll couscousen og tilsett i pannen sammen med maisen. Bland godt sammen med grønnsakene. Deretter tilsett tomat og bland alt i pannen godt sammen. Tilsett alle krydrene. Bland igjen. La det stå på lav varme i 5 minutter. Rør i blant. Overfør i en bolle og la couscousen kjøle ned.

Mos de kokte potetene med en gaffel. Tilsett alle krydrene gradvis. Bland godt! Tilsett sitronjuice og mel. Bland godt igjen! Dypp fingertuppene i oliven olje, smør begge hendene inn med oljen. Ta en liten del av blandingen, på ca. størrelse med et egg (litt mindre). Snurr den mellom krumme håndflater til du får en runde kule. Press kulen litt flat. Samme prosedyre for hele blandingen. Varm en stekepanne med den resterende oljen. Legg tikki’ene i oljen. Varm på hver side i minst 10 minutter på svak varme.
Anrett begge rettene i en tallerken. Server gjerne med litt yoghurt naturell. Dersom retten ønskes vegansk kan den serveres med kokos yoghurt. Dryss gjerne litt himalayasalt over yoghurten. Voila.

Krish har jobbet i helsekostbransjen siden 17 års alderen. Hun er app utvikler og medisin student. Hun har en brennende interesse for ren mat og rene velværeprodukter. Hun jobber i Sunnaturals begge avdelinger på Strømmen Storsenter og Majorstua. 
www.instagram.com/healthybalancedhoney
Del dette innlegget

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vi bruker informasjonskaplser/cookies, på våre nettsteder. For å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.   Les mer