Blog

En god og enkel rett som du ikke får nok av. Smakfullt og aromatisk, forberedt med indisk krydder. Hirse flatbrød har en markant smak som kan brukes som tilbehør til andre retter også. Denne retten er glutenfri og vegetarvennlig.

Ingredienser Masala Tofu:
100g terninger med Viana Tofu Naturell
1 finhakket løk
1 finhakket paprika
1 ss. Clearspring Extra Virgin Oliven Olje
1 ts. Cocosa Extra Virgin Kokosolje
3 dl. Middle Earth Tomat Passata
1/2 ts. KlosterUrter Karvefrø
1/2 ts. Helios Chiliflak (smak til for mer)
1/2 ts. Helios Sitronpepper
En klype Helios Kanel
1/2 ts. Urtekram Karri
1/2 ts. Supernature Himalayasalt (smak til for mer)
1 finhakket fedd hvitløk
Koriander for topping

Ingredienser Hirse flatbrød:
2 kopper Biogan Hirsemel 
1/2 ts. Supernature Himalayasalt 
2/3 kopper med vann 
2 ss. Cocosa Extra Virgin Kokosolje

Forberedelse:
Masala Tofu
Bruk en wokpanne til å frese løk i olivenolje. Tilsett paprika og hvitløk når løken er noe gjennomsiktig. Bland grønnsakene sammen før tomat passata legges til. Bland godt. La passataten trekke noe inn i grønnsakene. Tilsett tofu og kokosolje. Bland godt igjen. La det trekke litt igjen, og rør forsiktig krydderne inn. Smak til med salt og chili. Server på en tallerken med noen koriander blader på toppen.

Hirse flatbrød
I en middels bolle, bland hirsemel med salt. Tilsett vann og bland for hånd for å få en fuktig deigkule. Del deigen i 8 små kuler. Dekk kulene med en delvis lunken klut. Varm opp en stekepanne. Kjevle ut deigkulene en og en om gangen slik at de ikke tørker ut. Skal være noe tykkere konsistens enn en lompe. Stek hver side av flatbrødet. Når flatbrødet begynner å bli lett brunt på kantene, vend og stek på den andre siden. Pensle kokt flatbrød med kokosnøttolje. 
Merk deg! 
Fordi det ikke er olje i flatbrødet, ikke vent til det blir mørkebrunt før det snus. Det vil sannsynligvis bare være noen få flekker som er mørke og prosessen går fort. Sørg for å dekke både deig og/eller deigkulene mens du kjevler ut kulene, ellers tørkes alt ut. Server flatbrødet varmt med masala tofuen.

Krish har jobbet i helsekostbransjen siden 17 års alderen. Hun er app utvikler og medisin student. Hun har en brennende interesse for ren mat og rene velværeprodukter. Hun jobber i Sunnaturals begge avdelinger på Strømmen Storsenter og Majorstua. 
www.instagram.com/healthyholistichoney


Del dette innlegget

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vi bruker informasjonskaplser/cookies, på våre nettsteder. For å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.   Les mer